24 Nisan 2011 Pazar

Sedat Peker hakkında dava açıldı

Sedat Peker hakkında dava açıldı

Güncelleme:30 Aralık 2002 16:13
İSTANBUL (İHA) - Sedat Peker hakkında "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve hürriyeti tahdit" suçunu işlediği gerekçesiyle, DGM Savcısı Ali Cengiz Hacıosmanoğlu tarafından dava açıldı. Açılan dava kapsamında, Peker'in 6 yıldan 14 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

DGM Savcısı Hacıosmanoğlu ayrıca, Sedat Peker'in adamları olduğu iddia edilen Ersin Kuştemir, Boğaç Kaan Murathan ve Mecnun Otyakmaz'ın "Çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" suçundan 2 ila 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.
Savcılıktan edinilen bilgiye göre, Sedat Peker'in 10 ayrı gasp suçunu işlediği iddiasıyla ilgili somut delil bulmak isteyen Organize Şube Müdürlüğü Kaçakçılık, Narkotik, Mali Şube ve Asayiş ekiplerince bir birim oluşturuldu. Fakat 2 ay boyunca yapılan çalışmaların ardından hiç bir somut delile rastlanmadı. Ayrıca 10 ayrı konuya ilişkin hiçbir müştekiye de ulaşamayan ekipler, ulaşılan şahısların ya bu tarz bir olayın olduğunu inkar ettiklerini ya da şikayetçi olmadıklarını söylediklerini belirtti.
Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, Kadıköy'deki "Dadaş Pilav"ın sahibi Arif Kandemir'in, yanında çalışan 16 yaşındaki kasiyerine tecavüz ettiği ve tecavüz iddiasıyla ilgili olarak Kadıköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı, Kandemir'in, tecavüz ettiği kızın ailesine şikayetlerini geri almaları için baskı yaptığı, bunun üzerine kızın ailesinin Show TV'ye başvurduğu kaydedildi. Show TV'de kızın ailesiyle Kandemir arasında geçen konuşmalarda, Kandemir'in yanında bulunan bir adamı göstererek, "Bu Sedat Peker'in tetikçisi. Eğer şikayetinizi geri almazsanız sizi vuracak" dediği, 5 Şubat 2002 tarihinde yayınlanan görüntüleri izleyen Sedat Peker'in olaya çok sinirlenerek, "Benim adımı nasıl kullanırsın?" diye tepki gösterdiği ve adamlarına Arif Kandemir'i kaçırtarak dövdürdüğü de iddianamede yer aldı.
İddianamede ayrıca, Arif Kandemir'in polisteki ifadesinde, Peker'den şikayetçi olmadığı, ancak dava dosyasında müşteki olarak gözüken tek ismin Arif Kandemir olduğu belirtildi. Son olarak, Sümerbank Müdürü Ali Osman Karar'ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Sedat Peker'in hiç bir bağlantısının olmadığının ortaya çıktığının da iddianamede açıklandığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder