24 Nisan 2011 Pazar

Peker'in "Şerefli yaşama andı içtirdiği" adam, Kadıköy'de Dadaş Pilav'ın sahibi Arif Kandemir.





Yanında çalıştırdığı 16 yaşındaki kasiyer Ç.D'ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan ve hakkında yapılan bir haberde genç kızın annesinin kullandığı gizli kameraya, "Ben Peker'in adamlarını tanıyorum" diyerek tehditler savuran Kandemir, bu sözlerinin bedelini işkence görerek ödüyor.

İSTANBUL İSTİHBARAT- Kelebek Operasyonu kapsamında 59 adamıyla birlikte gözaltına alınan örgüt lideri Sedat Peker'in işlediği suçlardan birinin kamera görüntüleri izleyenleri dehşete düşürüyor. Kadıköy'deki Dadaş Pilav'ın sahibi Arif Kandemir, Peker'in adamlarıyla suç örgütü kurmak suçundan yargılandığı davanın da müştekisi. Bu kadar işkence görmesine karşın duruşmada ifade veren Arif Kandemir, Peker'den şikayetçi olmadı. Sedat Peker bu davada "silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek' Yusuf Altay'a karşı 'gasp eylemine teşebbüs' ve Arif Kandemir'e karşı 'kişi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

PEKER'İN ŞEREFLİ OLMA YEMİNİ ETTİRDİĞİ ADAM KİM?
Sedat Peker'in video görüntülerinde işkence yapılmış bir halde "Şerefli yaşama andı" içtirdiği kişi Arif Kandemir. Kandemir'i Sedat Peker'in karşısına çıkaran olaysa işyerinde yaşanıyor. Erzurumlu olan Kandemir'in pilavcı dükkanında çalışan 16 yaşındaki Ç.D'ye tecavüz ettiği iddiaları mahkemeye taşınınca, bir televizyon kanalının hastanede ruhsal tedavi gören genç kızın annesine gizli kamera vererekhaber yapmasıyla başlıyor olaylar zinciri. Gizli kamera kaydında, tecavüz ettiği ileri sürülen geç kızın annesinin çekim yaptığından habersiz, "Bir daha dükkanıma gelme. Bak fena olur. Ben Sedat Peker'in adamlarını tanıyorum. Hepsini üstünüze salarım" diye tehdit eden Arif Kandemir'in bu konuşması haber olarak ekrana yansıdı.

PEKER'DEN KANDEMİR'E İŞKENCE CEZASI
Televizyonda yayınlanan haberde tecavüz zanlısının kendisinin adamı gibi tanıtmasını sinirlenen Sedat Peker, Arif Kandemir'i adamları aracılığıyla evine getirterek işkence yaptırdı. Sırtı kırbaçlanan ve feci şekilde dövülen Arif Kandemir, görüntülerde bir de Sedat Peker'in talimatları gereği "Şerefli yaşama andı" içiyor.

İŞTE PEKER'İN PİLAVCIYA İÇTİRDİĞİ "ŞEREFLİ YAŞAMA ANDI"
Peker’in Şile’deki lüks villasında kameraya kaydedildiği belirtilen dayak görüntülerinin yer aldığı CD, Peker’in bilgisayarcısı olduğu öne sürülen Salih Coşkun’un Gebze’deki evinde  ümit.k ile geçirildi. Polis laboratuvarında incelenen görüntü sonrasında çekimlerin 15 Şubat 2002’de yapıldığı ve Sedat Peker’in sorgu ve işkence sırasındaki görüntüsünün ise olay sırasında odadaki aynaya yansıdığı belirlendi. Toplam 1 dakika 9 saniyelik görüntüde Peker delikanlılık andını Arif Kandemir'e bir bir tekrarlatıyor.

Görüntülerde Peker ile A.K. arasında geçen konuşma polis kayıtlarına şöyle aktarıldı:

A.K: Erzurumluyum, pilavcıyım. Namuslu yaşayacağıma, bir daha böyle bir iş yapmayacağıma, senin yanına bir daha bu suratla gelmeyeceğime söz veriyorum.

S.P: Ruh Adamı’na söz veriyorum de.

A.K: Ruh Adamı’na söz veriyorum.

S.P: Onurlu, şerefli ve namuslu yaşayacağım de.

A.K: Onurlu, şerefli ve namuslu yaşayacağım.

S.P: Her kızın namusunu kendi kızımın namusu kabul edeceğim de.

A.K: Her kızın namusunu kendi kızımın namusu kabul edeceğim.

S.P: Bir daha Erzurum’a yakışır bir adam olacağım.

A.K: Erzurum’a yakışır bir adam olacağım.

S.P: Erzurumlulara ihanet etmeyeceğim.

A.K: Erzurumlulara ihanet etmeyeceğim.

S.P: Irz düşmanı zındık olmayacağım.

A.K: Olmayacağım.

S.P: Hain olmayacağım.

A.K: Hain olmayacağım.

S.P: Sapık da olmayacağım.

A.K: Sapık da olmayacağım.

S.P: İyi, Ruh Adamı’na teşekkür et.

A.K: Ruh Adamı’na teşekkür ederim.

S.P: Sırtını dön.

A.K: Bir daha böyle bir bok yemeyeceğimi...

S.P: Yemeyeceksin tabii namussuz. Dön sırtını, tamam tamam dön. Bunun yüzünü gözünü iyice yıkayın. Bir iki lokma bir şey verin. Karnını, midesini bastırsın. Elbiselerini giysin p...k.

2 yorum: